• Naslovna
  • Proizvodi
  • Istorijat
  • Plazmastičarnica
  • Plazma Shake
  • Plazma bojanka
  • Naslovna
  • Proizvodi
  • Istorijat
  • Plazmastičarnica
  • Plazma Shake
  • Plazma bojanka
Plazma Paris Brest
Autor: Od slatkoga slađe

Plazma Paris Brest

120 min.

Sastojci

  • Sastojci

    TESTO
    • 80 g putera
    • 0,75 dl vode
    • 0,75 dl mleka
    • prstohvat soli
    • 10 g šećera
    • 20 g glatkog brašna
    • 3 jajeta veličine M

    PRALINE PASTA
    • 120 g šećera
    • 3 kašike vode
    • 100 g lešnika bez ljuske
    • 100 g badema
    • prstohvat soli

    POSLASTIČARSKI KREM
    • 4 žumanca
    • 40 g gustina
    • 20 g šećera
    • 5 dl mleka
    • 1 kašičica arome vanile
    • 200 g putera
    • 100 g Mlevene Plazme

Priprema

Testo: Na masnom papiru iscrtajte 9 krugova prečnika 7 cm. Rernu uključite na 200 stepeni. Puter, vodu i mleko kuvajte na laganoj vatri. Sjedinite suve sastojke. U

zakuvanu smesu dodajte suve sastojke, dobro promešajte i kuvajte na laganoj vatri otprilike minut. Smesu stavite u drugu posudu i hladite desetak minuta (povremeno

promešajte da se ne stvori korica). Dodajte jaja, jedno po jedno, uz stalno mešanje (može i mikserom). Smesu ostavite u vrećici za ukrašavanje sa pripadajućim zvezdastim nastavkom i napravite obruče prečnika 7 cm. Obruče pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni petnaestak minuta (dok se obruči ne dignu i porumene),smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 15 minuta, pa ih sušite na 150 stepeni još 10 minuta. Ne otvarajte rernu tokom pečenja. Isključite rernu, lagano je otvorite i ostavite dok se obruči ne ohlade.



Praline pasta: Šećer i vodu pržite na srednjoj vatri bez mešanja (posudom samo lagano kružite) dok šećer ne dobije boju ćilibara. Sklonite sa vatre, dodajte lešnik, badem i so, pa umešajte. Smesu stavite na masni papir i ohladite. Hladnu smesu usitnite u blenderu dok ne dobijete pastu.



Krem: Žumanca, gustin, šećer i malo hladnog mleka umutite mikserom, preostalo mleko zakuvajte. Zakuvano mleko lagano ulivajte u smesu uz stalno mešanje, pa kuvajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Ohladite. U hladni krem umutite već umućeni puter, dodajte praline pastu i Mlevenu Plazmu.



Slaganje kolača: Obruče od testa prerežite, napunite kremom i preklopite. Pospite šećerom u prahu.



Zanimljivost:

Paris–Brest–Paris je biciklistička trka od 1.200 km koja postoji od 1891. godine. Kuvar Luj Diran je 1910. godine napravio ovaj kolač koji ima oblik točka bicikla u čast trke.


podelite sa prijateljima na mrežama

Kontaktiraj nas

Podeli sa nama vaše sugestije i komentare

pošalji
  • Plazma
  • Plazma Mlevena
  • PlazMix
  • Plazma Slana
  • Plazma Kocka
  • Plazma Stiksi
  • Plazma Plus
  • Plazma Mini Mini
  • Naslovna
  • Proizvodi
  • Istorijat
  • Plazmastičarnica
  • Politika privatnosti
  • Speak UP!
  • Sve stane u jednu reč
  • 8. mart
Poseti Bambi sajt
© 2023 Copyright | All rights reserved 2023 ®
Created by Žiška

Koristimo kolačiće kako bismo neprestano poboljšavali naš websajt i Vama pružali najbolju uslugu. Nastavljajući da pretražujete sajt vi pristajete na našu politiku privatnosti.